Opastusvideo: Näin asioit kirjastossa turvallisesti supistetun palvelun aikana 15.-31.5.

Yllä oleva video kertaa turvallisen kirjastoasioinnin aakkosia supistetun palvelun aikana 15.-31.5.2020. Video on kuvattu pääkirjastolla, mutta asiointiohjeet toimivat hyvin muissakin pisteissä. Lähikirjastot aloittavat omat supistetut palvelunsa 18.5.2020.

Ohessa vielä sanalliset ohjeet:

1. Tee varaus haluamaasi aineistoon verkkokirjastossa, Mobiilikirjasto Minna -sovelluksella, soittamalla 0447182319 (ma-pe 10-17) tai sähköpostitse: lainaustoimisto.kirjasto(at)kuopio.fi.

2. Odota saapumisilmoitusta (tekstiviesti tai sähköposti).

3. Tule vain terveenä kirjastoon. Muista pestä kädet ennen ja jälkeen. Saatavilla on myös käsidesiä, jota suosittelemme käyttämään!

4. Nouda varaamasi aineisto varaushyllystä saapumisilmoituksessa kerrotun varausnumeron perusteella. Pidä vähintään kahden metrin välimatka muihin asiakkaisiin.

5. Lainaa aineisto automaatilla. Henkilökunta opastaa tarvittaessa turvallisen välimatkan päästä.

6. Poistu kirjastosta heti asioituasi.

Lisäksi hyvä muistaa:

📍Uloslainaus pääkirjastossa 15.5.-31.5.2020 ma-pe klo 11-17, lähikirjastoissa 18.5.-31.5.2020 ma-pe klo 11-17.
📍Ensimmäinen tunti (11-12) on varattu riskiryhmille!
📍Emme valitettavasti tee pitkiä tiedonhakuja, eivätkä asiakkaat pääse hyllyjen väliin kiertelemään. Myöskään asiakaskoneet, tulostaminen, kopiointi tai skannaus eivät ole käytössä.
📍Vain verkkomaksaminen (kuopio.finna.fi) on käytössä, emme siis ota vastaan käteistä tai pankkikorttimaksuja.
📍Lainat voi palauttaa esim. palautusautomaatilla tai palautusluukkuun, mutta eräpäivät on siirretty heinäkuulle, joten kiirettä ei ole!