Turvallinen asiointi kirjastossa – tietoa asiakkaillemme

Kuopion kaupunginkirjasto noudattaa koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan THL:n, STM:n, AVIn ja Kuopion kaupungin ohjeita. Mikäli epidemiatilanne muuttuu, kirjasto reagoi tarvittaessa nopeasti ja tiedottaa toiminnastaan kirjastotilassa, verkkokirjastossa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kirjasto palvelee koronaepidemiankin aikana turvallisuuseikat huomioonottaen. Turvaväleistä ja hygieniasta huolehditaan, joten kirjaston turvaohjeita noudattaen voit asioida kirjastossa mahdollisimman riskittömästi.

Kirjastossa voit lainata, palauttaa ja noutaa varauksiasi. Voit käyttää omatoimisesti asiakastietokoneita, kopiokoneita ja skannereita.

Turvaväleistä on huolehdittu muun muassa harventamalla tilojen kalustusta sekä rajoittamalla henkilömäärää.

Pintoja ja näppäimistöjä puhdistetaan tehostetusti ja asiakaspalvelutiskeillä on pisarasuojat. Kirjastossa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla.

Kirjastoon ei pidä tulla sairaana. Tärkeää on huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää kahden metrin turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä yskiä tai aivastaa paperinenäliinaan tai hihaan. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä kirjastotiloissa liikuttaessa.

Tilat ja laitteet

Suurin osa kirjaston tiloista ja laitteista on käytettävissä.
Pääkirjaston vuokrattavien tilojen varaustilanteen voi tarkistaa
varauskalenterista (Webtimmi).
Tilojen täyttöasteessa on rajoituksia normaaliin verrattuna!

Tapahtumat

Kirjasto järjestää tapahtumat etätapahtumina, joista tiedotetaan verkkokirjastossa, Facebookissa ja Twitterissä.

Opastus

Asiakkaita opastetaan pisarasuojan takaa ja mahdollisimman ripeästi. Neuvontaa ja opastusta voi saada myös chatin kautta ja puhelimitse.

Omatoimikirjastot

Omatoimikirjastoihin pääsee asioimaan omatoimisesti ilman henkilökuntaa kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Omatoimiasioinnissakin on turvaohjeita noudatettava tarkoin!

Kirjastoautot

Pandemian perusvaiheessa kirjastoautoihin otetaan sisään korkeintaan viisi asiakasta kerrallaan. Suositamme kasvomaskin käyttöä kirjastoautoissa asioiville.

Kirjastomaksujen maksaminen

Huomaathan, että voit maksaa lähes kaikki kirjastomaksusi verkossa. Käytä siis kätevää verkkomaksamista. Käteisen rahan sijaan suosittelemme kortti- tai lähimaksua.

Asiointi toisen puolesta

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Voit kuitenkin asioida myös toisen henkilön puolesta, esim. noutaa varauksen. Asioidessasi toisen puolesta esitä henkilön kirjastokortti ja valtakirja kirjaston asiakaspalvelussa. Valtakirjaan on yksilöitävä, minkä asian hoitamista varten se on annettu.

Kirjaston e-aineistot

E-aineistojen käyttämiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja kirjastosta saamasi pin-koodin. Mikäli sinulla ei ole pin-koodia tai olet unohtanut sen, saat uuden koodin käymällä henkilökohtaisesti lähimmässä kirjastossa ja todistamalla henkilöllisyytesi.