Kantti-sisältöjä pääkirjastossa

Kantin logo: "Kantti - tiedon ja tarinoiden kortteli"

Kantissa sukelletaan renessanssiajan ihmeisiin monin tavoin!

Pääkirjastolla on jo keväästä lähtien tarjoiltu erilaisia Leonardo da Vincin elämään ja renessanssiaikaan laajemminkin johdattelevia sisältöjä, jotka tukevat ja täydentävät Kuopion museon ja Taidemuseon Leonardo da Vinci 3D -näyttelyä. Niitä on luvassa lisää pitkin vuotta. Päivittyvä tapahtumalistamme:

Lapset ja nuoret

Aikuistenosasto & musiikkiosasto

1.–30.9. esillä näyttelyt Renessanssi kirjoissa sekä Renessanssiajan musiikki

Lisäksi:

Kuopion museon, Kuopion taidemuseon ja Kuopion kaupunginkirjaston yhteistyössä kokoama syksyn mittainen luentosarja:

Renessanssia monelta Kantilta – luentosarja taiteesta, kirjallisuudesta ja muodista
Luentojen järjestämisen mahdollistavat Kuopion Isänmaallinen seura ja Kuopion Rouvasväenyhdistys.

KE 6.10. Klo 17-18
Taidehistorioitsija Tiina Koivulahti: Mona Lisan tutkimus

KE 27.10. klo 17-18
Yleisen kirjallisuustieteen dosentti Pekka Vartiainen:
Modernia ihmiskuvaa rakentamassa: renessanssin kirjallisuus
Kuinka renessanssikirjallisuus on vaikuttanut myöhempään kirjallisuuteen? Millainen ihmiskuva ajan kirjallisuudesta välittyy, ja miten se on edelleen vahvasti läsnä? Yleisen kirjallisuustieteen dosentti Pekka Vartiainen pureutuu näihin kysymyksiin renessanssin suurten kirjailijoiden tuotannon valossa.

KE 3.11. klo 17-18
Yleisen historian dosentti Susanna Niiranen: Leonardo da Vinci ja renessanssimuoti

Kaikkia luentoja pääsee seuraamaan oheisesta linkistä:
Meeting ID: 988 7284 2652
Passcode: 097006