Lukupiirit

ETÄLUKUPIIRIT:

Luontokirjalukupiiri

Luontokirjalukupiiri kokoontuu etänä kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17.00–18.00. Syksyllä 2021 matkustetaan maailman ääriin ja tutustutaan kaunokirjallisuuden avulla erilaisiin luontoympäristöihin maapallolla ja vähän muuallakin maailmankaikkeudessa.

Lukupiirissä tutustutaan kiehtovan ajankohtaisiin teoksiin ja keskustellaan niiden herättämistä ajatuksista. Kirjallisuus- tai ympäristöasiantuntemusta ei tarvita, ja mukaan voi tulla yhdelle tai useammalle kerralle. Lukupiiri toimii hyvin myös kirjavinkkauksena – keskustelun kuunteleminen on mainio tapa löytää kiinnostavaa luettavaa!

Lukupiiri järjestetään Zoom-ohjelman kautta eikä erillistä ilmoittautumista tarvita.
Mukaan voi liittyä linkistä: https://zoom.us/j/99576520794
Linkin ja lisätietoja saa myös osoitteesta aikuistenosasto.kirjasto@kuopio.fi.

MAAILMAN ÄÄRIIN:

Ke 20.10.2021 Äärirajoilla Australiassa
Sinisalo, Johanna: Linnunaivot
Ke 17.11.2021 Kun maapallo ei riitä
Itäranta, Emmi: Kuunpäivän kirjeet

Sarjakuvalukupiiri

Sarjakuvalukupiiri kokoontuu jälleen etänä! Tapaamme tänä syksynä tiistaisin 19.10., 16.11. ja 14.12. Zoomissa klo 17.30–18.30.

Varaa keskusteltavat teokset vaikka heti:
ti 19.10.: Tiitu Takalo: Memento Mori
ti 16.11.: Will Eisner: Dropsie Avenue : katu Bronxissa
ti 14.12.: Derf Backderf: Ystäväni Dahmer

Sarjakuva-asiantuntemusta ei tarvita, ja mukaan voi tulla yhdelle tai useammalle kerralle. Ei ole väliä, oletko meille jo vanha tuttu vai onko tämä ensimmäinen kertasi lukupiirissä koskaan. Lukupiiri toimii hyvin myös kirjavinkkauksena – tule kuuntelemaan keskustelua, jos haluat löytää uutta kiinnostavaa luettavaa! Etälukupiiriin voi osallistua kuka vain ja mistä päin maailmaa tahansa.

Osallistumislinkki: zoom.us/j/94649957647 (meeting ID mobiililaitteille: 946 4995 7647) Lisätietoja: jaana.tuuli.jauhiainen@kuopio.fi

Puijonlaakson lukupiiri

Osallistumismahdollisuus myös paikan päällä!
Joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 10-11.
Lukupiirejä voi seurata etänä oheisen linkin kautta:
Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lukupiirissä käsiteltävät kirjat:
4.11. Haig, Matt: Keskiyön kirjasto
2.12. Owens, Delia: Suon villi laulu

LUKUPIIRIT KIRJASTOTILOISSA:

Pääkirjaston dekkarilukupiiri

Pääkirjaston dekkarilukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.30 – 18.30. pääkirjaston koulutustilassa (1. kerros, lasten- ja nuortenosaston perällä).

18.11. Rantsi, Niko: Sinun puolestasi vuodatettu
16.12. Kirja päätetään ensimmäisellä kokoontumiskerralla

Ei ennakkoilmoittautumista!

Pääkirjaston klassikkolukupiiri

Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 17.30–18.30 pääkirjaston koulutustilassa (1. kerros, lasten- ja nuortenosaston perällä). Ilmoittautumista tai kirjallisuuden tuntemusta ei tarvita, ja mukaan voi tulla vain yhdellekin kerralle.

26.10. Conrad, Joseph: Pimeyden sydän
30.11. Aho, Juhani: Rautatie

Conradin kirjan voi noutaa lainaksi pääkirjaston 2. kerroksen asiakaspalvelusta. Jos haluat noutaa teoksen toisesta toimipisteestä, ota yhteyttä: aikuistenosasto.kirjasto@kuopio.fi.

Ahon kirjan voi lainata tai varata tuttuun tapaan kirjastomme kokoelmista.

Juankosken kirjasto

klo 17.30-19.00
9.11. Anni Saastamoinen: Sirkka
8.12. Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

Jynkän kirjasto

Jynkän lukupiiri kokoontuu torstaisin klo 17.00 – 18.30.
Huom! Ryhmä tällä hetkellä täynnä

14.10.   Jouni Tossavainen: Taistelevat metsot
11.11.   Antti Tuuri: Levoton mieli
16.12.   Venla Hiidensalo: Suruttomat

Kaavin kirjasto

Kaavin kirjaston dekkariklubi kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin klo 17.30-18.30 Kaavin kirjaston tiloissa. Dekkariklubiin ei tarvitse ilmoittautua. Klubiin voi osallistua joka kerta tai vain yksittäiselle kerralle.

Dekkariklubissa käsiteltävät kirjat:
1.11. JP Koskinen: Tammikuun pimeä syli
29.11. Elly Griffiths: Risteyskohdat

Karttulan kirjasto

Karttulan kirjaston lukusalissa maanantaisin klo 12.00 – 13.00 seuraavasti:

25.10.
Juhani Karila: Pienen hauen pyydystys
Rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympäristötuhoa edistävän elämäntapamme säälimätön kritiikki. Teos voitti vuoden 2019 Kalevi Jäntin palkinnon.

15.11.
Anneli Kanto: Rottien pyhimys
Kirja kuvaa Hattulan Pyhän Ristin keskiaikaisen kirkon kirkkomaalareiden työtä. Romaani johdattaa lukijan kädestä pitäen niiden maalausten äärelle, jotka tekivät kirjailijaan vaikutuksen jo lapsena. Romaani sijoittuu vuoteen 1512.

13.12.
Joonatan Tola: Punainen planeetta
Punaisessa planeetassa naiset ovat sivustakatsojia. He eivät vain pelkästään seuraa vierestä miestensä toilailua, vaan joutuvat mukauttamaan elämänsä näiden oikkujen mukaan. Romaani käsittelee tuhoisia lähisuhteita mustan huumorin kautta.

Maaningan kirjasto

Lukupiiri järjestetään Maaningan kirjaston tiloissa seuraavasti:

to 4.11. klo 17-18
Elena Ferrante: Amalian rakkaus
to 2.12. klo 17-18
Jarkko Tontti: Perintö

Puijonlaakson kirjasto

Puijonlaakson kirjaston lukupiiri jatkuu syksyllä joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 10-11.

Jos haluat osallistua Puijonlaakson kirjaston tiloissa, ilmoittaudu etukäteen joko sähköpostitse puijonlaakso.kirjasto@kuopio.fi tai puhelimitse 044 718 7709.
Lukupiirejä voi seurata myös etänä oheisen linkin kautta:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lukupiirissä käsiteltävät kirjat: