Lue kirja kuukaudessa -lukuhaaste tarjoilee monipuolisia kirjavinkkejä ja innostaa lukemaan

Kuopion kaupunginkirjaston Lue kirja kuukaudessa -lukuhaaste alkaa Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10., jolloin vietetään myös lukemisen teemapäivää. Haastekirjoja voi lukea koko vuoden ajan.

Valitse lukuhaasteen jokaisesta teemasta yksi kirja luettavaksi vuoden aikana. Voit valita kirjan valmiista kirjalistoista tai lukea jonkin muun teemaan sopivan kirjan. Teokset ovat pääasiassa kertomakirjallisuutta, mutta mukana on myös tietokirjoja ja sarjakuvia.

Useimmissa teemoissa on valittavissa myös e-kirjoja, e-äänikirjoja ja selkokirjoja. Lisäksi osa listan kirjoista voi olla tarjolla e-muodossa, vaikka sitä ei olisi erikseen mainittu. Kannattaa siis tarkistaa aina saatavuus kirjastomme e-kokoelmasta: kuopio.bibliolibrary.fi.

Teemoja ja kirjalistoja pääsee selaamaan verkkokirjaston Vinkkitorilla. Voit myös tulostaa kirjalistan sekä lukemisen seuraamista helpottavan lomakkeen alla olevista linkeistä.

Kirjastomme some-kanavissa vinkataan haastekirjoja koko vuoden ajan. Voit osallistua keskusteluun lukuhaasteen omassa Facebook-ryhmässä: Kuopion kaupunginkirjaston lukuhaaste.

TULOSTETTAVA KIRJALISTA

TULOSTETTAVA LUKUHAASTELOMAKE

#luekirjakuukaudessa

Lukemisen iloa ja elämyksiä!