Turvallinen asiointi kirjastossa

Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteet ovat avoinna normaalisti.
Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä koronarajoitukset ovat poistuneet Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella 15.2.2022.

Turvavälit, hyvä hygienia ja kasvomaskin käyttö ovat kuitenkin edelleen tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämisessä.

Toimet, joilla kirjasto estää asiakkaiden välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä:

• Kirjaston asiakastiloissa on huomioitu turvavälit esimerkiksi istumapaikkojen sijoittelussa.
  • Kirjaston asiakaspalvelupisteissä on pisarasuojat, joiden takaa asiointi tapahtuu.
  • Kirjaston henkilökunta käyttää maskia tai visiiriä. Suosittelemme niiden käyttöä myös asiakkaille.
  • Kirjaston kaikissa asiakastiloissa on tarjolla käsidesiä asiakkaiden käyttöön.
  • Kirjaston yhteiskäyttöiset laitteet, kuten asiakaskoneet sekä lainaus- ja palautusautomaatit, puhdistetaan säännöllisesti.
  • Suosittelemme asiakkaille verkkomaksamista.
  • Muistutamme asiakkaita tiedotteilla ja lattiatarroilla edellä mainituista turvallisen asioinnin mahdollistavista toimenpiteistä.